SK Vlezenbeek, samen sporten, samen groeien!

Wie had enkele jaren geleden durven dromen dat het zo hard zou gaan?

We groeien zienderogen, niet alleen in spelersaantallen maar ook in clubgevoel en teamspirit.

Langs de zijlijn of vanuit de kantine zie je ons team van gedreven trainers aan de slag, ondersteund door een Sportieve Cel die nooit slaapt. Ondertussen geven onze spelers, van klein tot groot, het beste van zichzelf en worden sterke banden gesmeed!

Voor jong en oud voelt het als thuiskomen nu we na vele maanden terug op eigen terreinen kunnen trainen. Onze vrijwilligers in de kantine bedienen iedereen met de glimlach terwijl ze zelf genieten van een leuke babbel. Het gemeentebestuur en -personeel werkt onvermoeibaar verder aan de nieuwe infrastructuur van de club. De opgestarte werf van onze nieuwbouw kondigt een nieuwe periode aan.

De reeds aanwezige nieuwe terreinen, kunstverlichting en ballenvangers maken ons trots.

Een nieuw geïsoleerd dak op onze oude kantine biedt ruimte aan zonnepanelen die ons een flinke besparing opleveren. Een groeiend netwerk van vrijwilligers en sponsors zet zijn schouders onder dit mooie project.

Het bestuur kijkt ernaar met open mond.

Veni, vidi, vici

Een terugblik…

Dit U8 ploegje (vriendschap, plezier,…, goede sfeer bij de ouders)  was de aanleiding van doorstart van SKV. In december 2015 vond de eerste ‘consultatieronde’ over de toekomst van SKV plaats. Daar werd het volgende besproken en afgesproken:

 • Alle aanwezigen hebben een grote betrokkenheid voor de club getoond
 • Er werd resoluut ervoor gekozen om een nieuw verhaal te schrijven voor SKV
 • De lokale jeugd de gelegenheid te geven om in eigen gemeente te kunnen blijven sporten werd als een goede reden beschouwd om verder te doen

Maar ook bleek al snel dat niemand onder ons enige ervaring had met het leiden van een voetbalclub…we waren wel zeer complementair en al snel had ieder zijn rol en hebben we beslist om ons professioneel te laten begeleiden bij de opstart.

We (Nick, Jeffrey, Bart, Jurgen, Philippe, Arno en Michel) hebben contact opgenomen met Hugo Schoukens (Double pass) of hij ons wou begeleiden. We kregen eerst huiswerk. We moesten een Visie, missie, strategie en engagement uitwerken. Wat daar uitkwam kan worden samengevat als volgt:

 • We willen de club van het dorp zijn
 • Een sterke band met Ave Maria Basisschool
 • Werk maken van een nieuwe infrastructuur
 • Een engagement van de bestuursleden voor minstens 4-5 jaar
 • Inzetten op de jeugd – groeien van onderaan (U6) en goede ondersteuning (sportieve cel)
 • Gezonde financiële club met gelijke behandeling van jeugd en bovenbouw
 • Visibiliteit : nieuwe kledij, duidelijk herkenbaar
 • Sterke Communicatie

Nu zijn we drie jaar verder en we mogen fier terugblikken. Ons bestuur is uitgebreid met 2 toptransferts (Ria en Loes), we hebben spijtig genoeg Arno verloren en Nick heeft volop gekozen voor de sportieve cel.

Ons verhaal is nog niet af en we willen nu vooral inzetten op:

 • Ondersteuning van het bestuur door de ambassadors (in volgende nieuwsbrief gaan we dit concept toelichten)
 • Openstellen van het bestuur voor nieuwe leden
 • Verder groeien met sportieve cel

Vrijwilliger in de kijker

Onze eerste vrijwilliger is er direct eentje van formaat: Julienne Drobé! Bij het begin van dit seizoen was ze meteen kandidaat om Willy en Marie-Thérèse op te volgen toen die om gezondheidsredenen hun dagelijkse aanwezigheid in de club moesten stopzetten. Je vindt haar elke vrijdag en zaterdag achter de toog van onze kantine, waar ze iedereen met een mooie glimlach bedient. Bovendien zorgt ze op zaterdag voor vers gebakken balletjes en een lekkere en gezonde soep. Als je ze nog niet geproefd hebt, zeker doen!!

En wanneer iedereen terug naar huis is, zorgen Julienne en haar zoon Bart dat de kantine weer een grondige kuisbeurt krijgt.

Wedden dat een bedankje en een handje hulp zo nu en dan haar veel plezier zullen doen?

Ploeg in de kijker

U12: vriendschap op en naast het veld!

De jeugdspelers met de meeste “anciënniteit” bij SKV vind je in onze U12 ploeg. Sommigen zijn al aan hun 7de jaar bij SKV toe! Al van bij het begin straalde deze ploeg een warme vriendschap uit en dat is vandaag niet anders: samen voetballen, lachen, feesten, chillen, naar de Rode Duivels, schaatsen… Bij U12 is het altijd ambiance!

Het is ook bij deze ploeg dat 3 jaar geleden de eerste meisjes aansloten. Wie weet vormen ze op termijn wel de basis van onze eerste meisjesploeg?

Nieuwbouw

De ruwbouw van onze kantine en kleedkamers is uit de startblokken: de fundering is met enige vertraging gegoten en binnenkort zullen we de muren van de kleedkamers zien verschijnen. Waar we het nu met vier kleedkamers moeten stellen, zullen we er volgend seizoen acht hebben. Een aantal ervan hebben we speciaal voor ons groeiend aantal meisjes voorzien!

 

Na de ruwbouw wacht ons een nieuwe uitdaging, de inrichting. Hier krijgt SKV vrij spel: toog, keuken, koelkasten, meubilair, aankleding… het is aan ons om er iets knaps van te maken. Interieurspecialist Van Overstraeten en onze vrijwilliger van het eerste uur, Frank R., hebben zich al vele uren over de plannen gebogen om er een efficiënt en sfeervol geheel van te maken. In de komende maanden zal er ook druk onderhandeld worden met verschillende brouwers om deze investering gesponsord te krijgen.

 

Terwijl de bouw pas uit de startblokken komt, zijn de nieuwe terreinen al in gebruik. Hoewel… ook hier is er nog werk aan de winkel. De drainage zal binnenkort versterkt worden zodat het hemelwater in de hoeken beter en sneller afgevoerd wordt. In de uitsparing in de omheining zullen de reservebanken worden geplaatst. En ten slotte moeten er nog reclamepanelen in de omheining komen. Hiervoor zijn we nog steeds op zoek naar extra sponsors. Laat ons dus zeker weten als je nog een potentiële sponsor kent zodat wij contact met hem kunnen opnemen!

Eetfestijn

Ook dit jaar sprak het eetfestijn van SKV een groot publiek aan: spelers en hun families, Vlezenbekenaars met sympathie voor de club, talloze oud-spelers uit de lange geschiedenis van SKV… We zagen dat jullie er waren en dat deed plezier!! Kampioen binnen de eigen club waren de U7, die erin slaagden met de hele ploeg samen aan tafel te schuiven, goed voor 43 personen, en symbool voor de goede sfeer binnen de club!

 

Jaar na jaar groeit ons eetfestijn, en dat is ook te danken aan de kerngroep van vrijwilligers die er elk jaar opnieuw voor zorgen dat het eetfestijn vlekkeloos verloopt: ze kiezen een menu, onderhandelen met leveranciers, waken over de kwaliteit, zetten een reclamecampagne op, doen de boodschappen, richten de zaal in en kuisen hem ook weer op, en spreken al onze leden aan tot wanneer ze voldoende vrijwilligers hebben om het eetfestijn 3 dagen op rolletjes te laten lopen. D A N K  U dus aan de werkgroep, de onvermoeibare topkoks, alle helpers, en aan onze T1 Kris voor het handige kassasysteem. Jullie waren stuk voor stuk geweldig!