ons jeugdbeleid

SK Vlezenbeek streeft ernaar een kwalitatieve jeugdopleiding aan te bieden, waarin elke speler optimaal kan groeien binnen zijn eigen mogelijkheden.

 

De focus is dubbel en ligt zowel op voetbalgerichte als persoonlijke vaardigheden. Techniek, fysiek, tactiek en spelinzicht komen uitgebreid aan bod, maar ook fair-play, discipline, inzet, orde, respect voor mede- en tegenstanders en sociaal engagement worden aangemoedigd. Op die manier kunnen onze jeugdspelers zich ontwikkelen tot sportieve jongvolwassenen met correcte normen en waarden.

 

De hoofdlijnen van het jeugdbeleid worden uitgezet door de jeugdcoördinator en trainerscoach. Samen met de jeugdtrainers staan zij in voor de sportieve begeleiding van de jeugdspelers en het bepalen van de doelstellingen van elke ploeg.

 

Een gestructureerd technisch jeugdplan moet ervoor zorgen dat onze jeugdspelers steeds zo goed mogelijk de stap naar een hogere categorie kunnen zetten, met als einddoel het eerste elftal. Onze trainers worden van nabij opgevolgd zodat ook zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Plezier en beleving staan steeds voorop. Trainingen worden gegeven op een pedagogische en educatief verantwoorde manier, zonder prestatiedruk en alleen met positieve stimulatie, in een aangename en vriendschappelijke omgeving.

 

We waken erover dat alle spelers voldoende speelgelegenheid krijgen, ongeacht hun talent. Winnen is leuk, maar mag geen doel op zich zijn. Belangrijker is om samen iets te bereiken, als team te presteren.

 

We willen bewerkstelligen dat SK Vlezenbeek een vereniging is om trots op te zijn.

 

Eén doel , één gevoel … samen zijn wij SK Vlezenbeek !!!